Barion Pixel

Gnocchi – Házi olasz krumplinudli egyszerűen

Gnocchi bögrésen, egyszerűen házilag a Rupáner konyhából!

Gnocchi, ez a selymesen puha olasz krumplinudli igazi konyhai kincs! Nem csoda, hogy nálunk is gyorsan a család kedvencévé vált: pillanatok alatt elkészül, és szinte bármilyen szósszal mennyei – legyen az fűszeres arrabiata, krémes sajtmártás vagy egy egyszerű vajas-fokhagymás változat. A gnocchi varázsa az egyszerűségében rejlik: pár alapanyag, egy kis gyúrás, és már tálalhatod is ezt a melengető, otthonos fogást, amit kicsik és nagyok is imádni fognak.

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

rupáner bögre illusztráció

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A gnocchihoz:

  • fél kg krumpli
  • 1 bögre liszt (12,5 dkg)
  • 1 tojás sárgája
  • 1 mokkáskanál só

A szószhoz:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 250 gr paradicsompüré (passata)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint szárított chili pehely vagy friss chilli darabolva/zúzva
  • egy mokkáskanál só
  • 1-2 evőkanál kristálycukor
  • esetleg pici bazsalikom vagy egyéb zöldfűszer

+ a tálaláshoz parmezán sajt

Házi gnocchi elkészítése:

  1. A krumplit megmossuk, majd héjában megfőzzük lobogó, sós vízben.
  2. Leöntjük róla a vizet, hagyjuk langyosra hűlni, majd meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük vagy lereszeljük.
  3. A szószhoz az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a paradicsomszószt, cukrot, chillit, sót, zöldfűszert, majd az egészet összeforraljuk.
  4. Ha a krumpli már kihűlt szobahőmérsékletűre, akkor a többi hozzávalóval együtt lágy tésztává gyúrjuk.
  5. Alaposan lisztezett felületen osszuk el a tésztát kisebb darabokra, majd sodorjuk ki körülbelül másfél cm átmérőjű hengerekké. Vágjuk fel a hengereket kb. 2 cm-es darabokra, majd gnocchi deszkán vagy villa segítségével mintázzuk meg őket.
  6. Lobogó, sós vízben főzzük ki őket nagyjából két perc alatt, majd szedjük őket egy pici olvasztott vajra vagy olívaolajra.
  7. Szósszal, parmezánnal vagy egyéb reszelt kemény sajttal meghintve tálaljuk!

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, gyere süss-főzz velem máskor is! 😊

📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube

✨ Örömteli sütés-főzést – szeretettel visszavár: a Rupáner-konyha, ahol mindig vár valami finomság!

Tálalási tippek gnocchihoz

  • Szósz, szósz, szósz! A gnocchi egyik legjobb tulajdonsága, hogy szinte bármilyen szósszal remekül működik. Próbáld ki klasszikus paradicsomos arrabiatával, tejszínes-gombás mártással, vagy akár pestóval.
  • Sajt, de bőséggel! A frissen reszelt parmezán, grana padano vagy egy kis füstölt sajt még ízletesebbé teszi. Ha igazán krémes élményre vágysz, szórd meg sajttal, és pirítsd meg pár percig sütőben.
  • Különleges alkalmakra: Szervírozd előmelegített mélytányérban, friss bazsalikomlevéllel és egy csipet chilipehellyel a tetején – így nemcsak finom, hanem látványra is elegáns fogás lesz.
  • Gyerekbarát változat: A kicsiknek készíthetsz hozzá házi paradicsomszószt kevés cukorral, vagy tejszínes-sajtos változatot – puhasága miatt a gyerekek is szívesen fogyasztják.

Nokedlis receptjeim:

Tojásos nokedli, ahogyan én készítem

Sertéspörkölt galuskával

Túrós fánkgaluska nokedliszaggatóval elkészítve

Käsespätzle

A TÉSZTÁK, GALUSKÁK kategóriában sok további hasonló receptet találsz a blogon, ITT!

Gnocchi bögrésen, egyszerűen házilag a Rupáner konyhából!

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

További receptek

boríték ikon
elválasztó szívecskével