Barion Pixel

Rakott krumpli füstölt kolbásszal és sonkával

Rakott krumpli füstölt kolbásszal és sonkával a Rupáner konyhából!

A rakott krumpli az egyik legkedveltebb magyaros klasszikus – tartalmas, laktató és igazi otthon íze van. Ez a változat házi füstölt kolbásszal, sonkával és jó sok tejföllel készül, pont úgy, ahogy a család a legjobban szereti. Egyszerű hozzávalók, kevés munka, isteni végeredmény!

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

rupáner bögre illusztráció

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya (közepes burgonyákból)
  • 5 tojás
  • 1 nagy dobozos tejföl (440g)
  • 10-15 dkg házi füstölt sonka 
  • egy darab füstölt kolbász felkarikázva (20 dkg)


  • + pici zsír vagy vaj a kenéshez (kb. 5 dkg)

Rakott krumpli elkészítése:

  1. A tojásokat keményre főzzük, kb. 10 perc alatt.
  2. A burgonyát eközben megmossuk, majd héjastól, forró, sós vízben 15 percig főzzük.
  3. Míg a burgonya fő, megpucoljuk a tojásokat, és felkarikázzuk őket.
  4. Ha a burgonya megfőtt, akkor hideg vízzel leöblítjük, majd meghámozzuk, és szintén felkarikázzuk.
  5. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal vagy zsírral, majd rárétegezzük a krumplit, amit meghintünk sóval. Ekkor rátesszük a tojásokat, majd a kolbászkarikákat és az összedarabolt sonkát.
  6. Ezután apró vajdarabkákat, vagy zsírdarabkákat osztunk szét egyenletesen a tetején (vagy fel is olvaszthatjuk a vajat illetve zsírt, és meglocsolhatjuk vele), ismét sózunk, majd megkenjük az egészet a tejföllel.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
  8. Ízlés szerint savanyúsággal vagy salátával kínáljuk!

Jó étvágyat! 🙂

Akár frissen, akár másnap melegítve, a rakott krumpli mindig nagy kedvenc marad. Kínálhatod savanyúsággal, a cékla, uborka vagy hagyma is nagyon illik hozzá, friss salátával, esetleg házi kovászos uborkával – de önmagában is megállja a helyét. Próbáld ki, ha egy igazi házias fogásra vágytok! Jó étvágyat hozzá! Itt találsz sok-sok hasonló tepsiben sült ebédet, válogass köztük kedvedre!

✨ Örömteli sütés-főzést – szeretettel visszavár: a Rupáner-konyha, ahol mindig vár valami finomság!

📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube

Rakott krumpli variációk:

Ha szeretnél kicsit változtatni a klasszikus rakott krumplin, van néhány szuper ötletünk: dobj a rétegek közé vékonyra szeletelt lilahagymát vagy pár karika paradicsomot, ezek üde, szaftosabb ízt adnak az ételnek. A tetejére szórhatsz reszelt sajtot is (trappista, füstölt, vagy akár cheddar), így még gazdagabb, ropogósabb lesz a végeredmény. A tejfölbe keverhetsz egy kis fokhagymát vagy mustárt, hogy pikánsabb legyen az összhatás. Ha pedig húsmentesen készítenéd, a sonkát és kolbászt helyettesítheted sült gombával vagy grillezett zöldségekkel.

További hasonló gyors tepsis receptjeim:

Tepsis krumpli oldalassal

Szaftos rakott zöldbab

Gazdagon rakott padlizsán

Tepsis csirkecombok vele sült zöldségekkel

Rakott karfiol

Rakott krumpli füstölt kolbásszal és sonkával a Rupáner konyhából!

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

boríték ikon
elválasztó szívecskével
0