Barion Pixel

Retró tojáskrém bögrésen

retro tojáskrém

Krémes és lágy, majonézes és tejfölös, egyszerűen nagyon finom. Barnára sült pirítóssal, vagy ropogósan friss kenyérrel tökéletes reggeli vagy vacsora válhat belőle!

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 6 főtt tojás
  • negyed bögre tejföl (kb. 3 evőkanál)
  • negyed bögre majonéz (kb. 3 evőkanál)
  • egy késhegynyi őrölt feketebors
  • fél-egy mokkáskanál só
  • 2,5 dkg puha vaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1-2 teáskanál citromlé

    +ha szeretnétek bele, akkor fél fej hagyma (vörös vagy lila) apróra vágva, de lehet póréhagyma vagy snidling is

Elkészítése:

  1. A tojásokat keményre főzzük, leöblítjük hideg vízzel, és hagyjuk kihűlni. Ezt akár előző nap is megcsinálhatjátok, csak tegyétek hűtőbe a tojásokat. A hűtőből kivéve még könnyebb is lesz őket pucolni!
  2. A tojásokat hámozzátok meg, majd reszeljétek le őket egy nagyobb lyukú almareszelőn.
  3. Keverjétek össze a tejfölt, a majonézt a borsot és a sót, valamint a puha, enyhén olvadt vajat, majd forgassátok hozzá a lereszelt tojást.
  4. Tegyétek egy-két órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd kenjétek friss kenyérre vagy pirítósra!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

retro tojáskrém

További szendvicskrém receptjeim:

Majonézes tonhalkrém

Padlizsánkrém

Csicseriborsókrém

Töpörtyűkrém

Házi májkrém

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

További receptek

boríték ikon
elválasztó szívecskével