Barion Pixel

Amerikai tripla csokis keksz bögrésen

Nos, ez egy igazi gyöngyszem lesz minden csoki illetve kekszimádónak, de csokoládé és kekszimádóknak pláne! Kakaó és csokoládébomba, de valami mámorítóan finom.

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

Hozzávalók:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

  • két bögre fehér finomliszt (32 dkg)
  • fél bögre holland kakaópor (5-6 dkg)
  • 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • másfél kocka olvasztott vaj (15 dkg)
  • tojás
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • fél bögre barna vagy nádcukor (8 dkg)
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
  • egy bögre csokoládécsepp vagy apróra vágott csokoládé vegyesen (nálam ét, tej és fehér)

Elkészítése:

  1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd egy tálban keverjük össze a tojásokat, a cukrokat, a vajat, valamint a vaníliát.
  2. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a csipet sót, majd keverjük csomómentesre a masszánkat.
  3. Adjuk a csokoládécseppeket is a tésztához, finoman forgassuk őket bele.
  4. Fagylaltos-vagy evőkanál segítségével osszuk szét őket egyenletesen és szellősen három, sütőpapírral bélelt gáztepsin. ha extra szép, sima felületet szeretnénk, akkor formázzunk golyókat vagy simogassuk el a tetejüket!
  5. Ezután süssük őket 10- 15 percig, alul-felül sütés programon 190 fokra előmelegített sütőben, majd hagyjuk őket legalább langyosra hűlni. Nem szabad túlsütni! Még picit nyersnek tűnhet, mikor kivesszük a sütőből, de gyönyörűen meg fog szilárdulni!
  6. Teszteljük!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

boríték ikon
elválasztó szívecskével