Ez egy igazán gyors és könnyű étel, ami mindig elsőként tűnik el a vendégváró falatok közül. Szerintem a legjobb melegen, de bevallom, viszonyítási alapom egyenlő a nullával, mert nálunk még egyszer nem érték meg a másnapot 🙂 Nem is kell ennél több a sikerhez, hiszen gyorsan megvan, a pizzát mindenki szereti, és a fátylas, roppanós tésztába belesült, paradicsomos, olvadt, nyúlós sajtba ágyazott kukoricának és sonkának ugyan ki tudna ellenállni? 🙂
Hozzávalók:
– 2 csomag (225 g-os) leveles tészta
– 1 konzerv édes kukorica
– 20-30 dkg vékonyra szeletelt gépsonka
– 10-20 dkg vékonyra szeletelt vagy reszelt sajt
– pizzaszósz, ízlés szerint
– 1 tojás a tetejére
Elkészítése:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
2. A leveles tésztákat kitekerjük. Rajtahagyjuk őket a papíron.
3. Megkenjük a tetejüket pizzaszósszal úgy, hogy a széleken két-három centit elhagyunk. Oda ne kerüljön se szósz, se feltét!
4. Ráhelyezzük a feltéteket. Alulra a kukoricát szórjuk, majd következik a sonka és végül a sajt. Szépen befedjük vele az egész tésztát.
5. Ezután szorosan feltekerjük őket, majd trapéz alakú darabokra vágjuk.
6. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsire sorakoztatjuk a csücsköket, megkenjük a tetejüket felvert tojással, majd szép aranybarnára sütjük őket.
Jó étvágyat! 🙂
Margó