Wow! Ezt nem gondoltam: sajtból és tésztából is lehet mesterien finomat alkotni, ráadásul szósz-kotyvasztás nélkül, gyorsan 🙂 “Ouick and easy”, gyorsan és könnyedén kategória. De eszembe sem jutott volna, ha nincs Barney a dinoszaurusz és a kislányom, aki végre egy elhúzódó betegség és étvágytalanság után rá nem kíván a mesében dalba szedett sajtos makarónira. Annyira szerettem volna neki valami nagyon finomat csinálni, hogy legalább száz receptet végignéztem, mire ez fennmaradt a rostán. Mikor megláttam fotón, már tudtam, hogy ezt kerestem 🙂 A vörös cheddar a titkos összetevő, olyan ízek sülnek ki belőle, amik merőben új alapra helyezik a sajtról kialakult általános képemet. Tehát visszatérő vendég lesz nálunk, ha nem állandó. Egyébként zárójelesen megjegyzem, hogy nem egy méregdrága sajtról van szó, ami azért szerintem nem egy elhanyagolható körülmény 🙂
Hozzávalók (2-3 személyre):
– 2 bögre (2,5 dl-es) penne-, vagy összetört makarónitészta
– 1 mokkáskanál só
– 3-4 evőkanál vaj
– 2 bögre reszelt edámi és cheddar sajt vegyesen (20 dkg)
– 1/2 bögre tej
A tésztának tegyünk fel vizet egy kávéskanál sóval forrni, majd kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra! Ha a víz már lobog, öntsük bele a tésztát és főzzük meg. A tészta felét öntsük egy jénai tálba, majd a tetejére tegyük rá a vaj felét (kisebb darabkákban), és szórjunk rá fél mokkáskanál sót, majd egy bögre (10 dkg) reszelt sajtot. Ezután ismételjük meg a munkasort, vagyis hozzunk létre egy újabb réteget a maradék alapanyagból: tészta, vaj, só, sajt.
Végül locsoljuk meg a tetejét a tejjel, és már mehet is a sütőbe bő 25 percre!
Jó étvágyat! 🙂
Margó