A csoki és a málna egybesütve valami szenzációsan finom, az illata és az íze egyaránt felérnek egy merénylettel az érzékek ellen. Ellenállhatatlan kombináció, különösen egy ilyen könnyed, szaftos tésztába sütve. És ha netán megéri, másnapra sem szárad ki! 🙂
Hozzávalók:
– 4 tojás
– 1 tábla étcsokoládé (10 dkg)
– 1 bögre cukor
– 2 bögre liszt
– 1 Rama (25 dkg)
– 1 csomag sütőpor
– fél bögre tej
– 2 evőkanál holland kakaópor
– málna, vagy egyéb gyümölcs ízlés szerint
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
2. Mikrohullámú sütőben vagy a tűzhelyen felolvasztjuk a csokoládét a Rama-val. Ezután mehet bele az összes többi hozzávaló, amikkel csomómentesre keverjük a tésztát. Annyi, hogy a tojás kerüljön bele utoljára.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe (én 30*35-öst használtam) öntjük a tésztát, majd bőségesen megrakjuk a tetejét málnával.
4. Mehet is a sütőbe, kb. fél órára, tűpróbáig.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala