Barion Pixel

Női szeszély bögrésen

Ez a sütemény tényleg egy falat mennyország: édes habfelhő pihen az aranyló baracklekvár és a pihe-puha linzer tetején 🙂
És ami még vonzóbbá varázsolja: bő fél óra elkészíthető 🙂

P1030925

Ez a sütemény tényleg egy falat mennyország: édes habfelhő pihen az aranyló baracklekvár és a pihe-puha linzer tetején 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 5 dkg vaj, vagy margarin
– 5 tojás sárgája
– egyharmad bögre porcukor
– 2,5 bögre liszt
– 1 csomag sütőpor
– bő másfél bögre tej

A tetejére:
– 1 bögre porcukor
– 5 tojás fehérje
– baracklekvár a kenéshez (kb. 5-6 evőkanál, de ez lekvárfüggő, érdemes nem túl híg lekvárt választani)

1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és a masszát sütőpapírral bélelt tepsire (az enyém 26*35-ös) öntjük, majd 180 fokon halvány zsemleszínűre sütjük. Tulajdonképpen csak majdnem készre, mert még vissza fogjuk tolni a habbal a sütőbe, ha állja a tűpróbát, nyugodtan kivehetjük. Kb. 15-20 perc.
2. A tojásfehérjét turmixszal habbá verjük a cukorral. Majdnem teljesen felverjük a fehérjéket, és csak a vége felé szórjuk hozzá kisebb adagokban a cukrot.
3. Kivesszük a sütit sütőből, a tetejét megkenjük baracklekvárral és ráöntjük a tojáshabot. Egyenletesen eloszlatjuk és valamennyire eligazgatjuk, de nem kell simának lennie. Éppen a kis fodrok adják a szépségét ennek a finomságnak.
4. Még úgy öt-tíz percre visszatoljuk a sütőbe, éppen csak annyi időre, hogy kapjon egy kis arany barnás színt a teteje.
5. Forrón szeleteljük, és persze fogyasztjuk is 🙂 Másnap is finom, ha megéri 🙂

P1030916

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák