Puha, magas piskóta, édes, forró szilva, roppanós, fahéjas cukorborítás. Kell ennél több? 🙂
Na jó, tudom még fokozni: olcsó, és ismét egy összehajigálós recept, ami olyan illattal árasztja el a konyhát, és az udvart, hogy az felér egy merénylettel 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– másfél bögre cukor
– 2 tojás
– 3 és fél bögre liszt
– 1 csomag sütőpor
– egy csipet só
– fél bögre étolaj
– másfél bögre tej
– szilva (10-15 szem, attól függ milyen fajta)
A szóráshoz:
– 2 púpos evőkanál kristálycukor
– 1 púpos mokkáskanál őrölt fahéj (ha szeretjük nagyon fahéjasan, akkor lehet több is)
Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
2. A hozzávalókat a szilva kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
3. Ezután jól megrakjuk a tetejét darabolt szilvával, majd megszórjuk a süteményt a fahéj és a két evőkanál kristálycukor keverékével.
4. Kb. 20-30 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).
5. Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik! 🙂 Nyugodtan szeletelhetjük forrón is.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala