Legalábbis a Gyémánt konyhában ezen címke alatt szerepelt, nem is véletlenül 🙂 Hálás köszönet érte! Tényleg hipp-hopp megvan, és nagyon finom, pihe-puha pogácsa, ami ezerféleképpen variálható. Rachel Allen szakácskönyvéből van az eredeti recept. Én annyiban változtattam rajta, hogy aludt tej híján kefirt használtam, és emiatt picit több lisztet. A zöld fűszer pedig Laura kislányom kérésére kimaradt. Így is mennyei lett, igazi gyermekkézbe való csemege 🙂 És persze felnőttébe is.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂
Hozzávalók:
– 4 bögre liszt
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 2 teáskanál só (ki hogy szereti)
– 3 doboz kefir (150 g-os), vagy 4 dl író vagy aludttej
– ízlés szerint zöld fűszer (elhagyható)
– a tetejére reszelt sajt (kb. 10 dkg, ha lehet valami sósabb fajta, vagy sózzuk)
Elkészítése:
1. A lisztet, a szódabikarbónát és a sót egy tálban összekeverjük. Ha használunk zöld fűszert, akkor azt is belekutyuljuk.
2. Hozzáadjuk a kefireket, villával nagyjából összekeverjük.
3. Ezután kézzel összeállítjuk a tésztát, amit lisztezett felületre borítunk.
4. Labdát formázunk belőle, és kézzel olyan három centiméteresre lapogatunk.
5. Tetszőleges formájú és nagyságú pogácsákat szaggatunk belőle.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd megszórjuk a tetejüket sajttal. Nekem két tepsire való lett.
7. 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem, úgy negyed órán keresztül.
8. Akkor jó, ha az alja kong, a sajt pedig aranyszínű.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala