Barion Pixel

Bögrés almás pite

20141004_112806

20141004_112817

Ahogy már írtam a sárgabarackos verziónál is, ez a pite azért fenomenális, mert olyan mintha elegyítve lenne a piskóta, a pite és a kelt tészta, egyetlen süteménybe. Én ezúttal almával készítettem, és ismét nem tudom leírni azt a mennyei illatfelhőt, ami belengte az egész lakást, miközben készült, és még órákkal később is. Édes, cukros, vaníliás, fahéjas, gyümölcsös forróság. MESÉS, és képtelenség abbahagyni! Nálunk úgy eltűnt a tepsi sütemény fél órán belül, mintha nem is létezett volna 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A tésztához:
– 2 és fél bögre liszt
– 3/4 bögre cukor
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 1 nagy dobozos tejföl (4 dl), vagy 2 kicsi
– 3/4 bögre étolaj

A tetejére:
– kb. 3 alma

A szóráshoz:
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1-2 evőkanál kristálycukor
– 1 mokkáskanál őrölt fahéj

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Vastagabb almaszeletekkel jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük a cukros keverékkel (ne sajnáljuk, mert ez lesz a lelke!) Nem tudjuk túlcukrozni, mert a tészta egyáltalán nem édes, tehát szükséges.

Hogy igazán mutatós legyen a sütemény, javaslom, hogy mindenképpen hámozva és picit élére állítva tegyük az almaszeleteket a tésztára.
200 fokos sütőben sütjük, kb. 30 percig, akkor tűpróbát csinálunk, és ha még kell, visszatesszük sülni. Én 30*35-ös tepsiben készítettem.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

20141004_112741

szeretettel ajánlom:

Kategóriák