Appledoodle a hivatalos neve, én így fordítottam 🙂 De nem az elnevezése a lényeg, hanem az a hihetetlenül puha tésztája, és a varázsos fűszerezése. Gondolkoztam mitől lesz ilyen jó az állaga, és végül a pudingpor, szódabikarbóna párosnak tulajdonítottam az érdemet.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂
A csodareceptre pedig itt leltem rá 🙂
Hozzávalók:
– 15 dkg puha vaj
– 1 tojás
– háromnegyed bögre barna cukor
– negyed bögre kristálycukor
– 2 bögre liszt
– 1 teáskanál vanília aroma (elhagyható)
– 1 teáskanál őrölt fahéj
– 1 csipet só
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1 púpos bögre hámozott, apróra kockázott alma
– 1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
– 2 evőkanál cukor
– 1 mokkáskanál fahéj
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (alul-felül sütésre).
2. A cukrot, a vajat és a tojást kikeverjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót az az almát kivéve.
3. A masszát betesszük a hűtőbe, míg az almát pucoljuk és daraboljuk. Egy bögrében bekeverjük a tetejére való fahéjat a cukorral.
4. Az almát hozzáforgatjuk a masszához.
5.Evőkanálnyi halmokat teszünk belőle sütőpapírral bélelt tepsire. Evőkanálnyi távolságokat is hagyunk köztük minimum! A tetejüket jól meghintjük a cukros fahéjas keverékkel.
6. 10-12 perc alatt készre sütjük őket. Nyersnek fog tűnni, de nem az. Két-három perc alatt megszilárdul, és már fogyasztható is.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala