Avagy forró lédús körte, vajas, piteszerű tésztába ágyazva, ÖT PERC munkával 🙂
Igazi villával falatozós sütemény, mely tökéletes kísérője egy kiadós levesnek, vagy hangulatos őszi estéknek.
Ez egy angolszász alapédesség, aminek a lényegét a saját levében karamellizálódó gyümölcsök adják, és ami gyorsan finomat alapelvén működik.
A receptet a Nassolda blog Dettijénél találtam, nagy köszönet érte, mert családi kedvenc lesz nálunk 🙂
A mérce szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂
Hozzávalók:
– 5-6 dkg vaj vagy margarin
– 1 bögre liszt
– háromnegyed bögre cukor
– 2 teáskanál sütőpor
– háromnegyed bögre tej
– két-három darab közepes körte felkockázva (vagy egyéb gyümölcs, akár több is)
Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
2. Egy kisebb tepsibe (vagy piteformába) belekockázzuk a vajat vagy margarint.
3. A tepsit betesszük a sütőbe.
4. A körtét meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, felkockázzuk.
5. Egy tálban a lisztet, a cukrot és a sütőport elvegyítjük, majd a tejet kisebb adagokban hozzáadva, csomómentesre keverjük.
6. A vaj eddigre meg is olvadt, kivesszük a sütőből, eloszlatjuk egyenletesen a tepsiben, majd mehet rá a gyümölcs, arra pedig a tészta. Nem baj, ha nem jut mindenhová tészta. És aki szeretné, akár fordíthat is a sorrenden: vagyis először tészta, és rá a gyümölcs 🙂
7. Ezután irány újra a sütő. Jó 45 perc alatt megsül, hidegen és melegen egyaránt finom. Forrón még nem az igazi, kell egy kis idő, hogy a tészta magához térjen a sok gyümölcslétől. Én mégsem bírtam ki 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala