Akkor nyissuk meg ezt az évet egy olyan finomsággal, ami le fog csúszni így az ünnepek után is.
Amiért szeretjük azon túl, hogy eteti magát, az az, hogy sokáig eláll a kekszes dobozban, ha hagyunk neki rá lehetőséget 🙂
A diós tearudak receptjét variáltam át, több dió és egy kis szódabikarbóna lényegében alakította át a családi “kis” kedvencünket.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 1 kocka Rama (25 dkg)
– 1 bögre porcukor
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 3 bögre liszt
– másfél bögre darált dió
– 1 tojás
+ porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
1. A margarint egy picit megolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésen. Ez nagyjából megegyezik azzal a hőfokkal, amim a piskótát szokás sütni.
3. A tésztából kisebb darabokat szaggatunk (kb. egy púpos teáskanálnyi), és golyókat formálunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk szellősen. Nem kell túl szabályosnak lenni a golyóknak!
4. Ezután tíz-tizenöt perc alatt készre sütjük őket. Akkor jó, ha még világos, nem szabad megbarnulnia! Még picit nyersnek is tűnhet, esetenként puhának, de nem baj, mert kivéve a sütőből, a hűlés során fog megszilárdulni, Tehát vigyázzunk kell, nehogy kiszáradjanak.
5. Ahogy kivesszük őket a sütőből, porcukorba hempergetjük őket, és megkóstoljuk, feltétlenül, mert ilyenkor a legfinomabbak.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala