Barion Pixel

Régimódi almás linzer bögrésen – Blog kedvencek válogatás

Ezt a finomságot anyukám készítette szombaton, hagyományos családi recept, ami még a nagymamámtól származik. Ismét egy gyermekkori kedvencem, amit addig eszek, ameddig van. Sajnos ez nem szokott túl hosszú ideig tartani. Puha, omlós tészta, fűszeres, almás töltelékkel, no meg egy jó adag porcukorral, hogy még édesebb legyen a napunk tőle 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂

Hozzávalók:

– három és fél bögre liszt (44 dkg)
– 1 púpos bögre cukor (20 dkg)
– 2 tojás sárgája
– 2 jó púpos evőkanál szoba hőmérsékletű zsír
– 1 kis doboz tejföl (175 g)
– 1 csipet só
– 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
– 1 csomag sütőpor (10 g)

A töltelékhez:

– 10 db alma lereszelve
– 1 teáskanál fahéj
– 5 evőkanál cukor

+ 1 tojás felverve a kenéshez

Elkészítése:

1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
3. A tésztát kettő felé vesszük.
4. Az egyik felét a tésztának kinyújtjuk.
5. Kizsírozott, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük. Elegyengetjük úgy, hogy a tepsi alját mindenütt befedje a tészta.
6. Az almás tölteléket egy picit kifacsarjuk. Nem túlságosan! A tenyerünkbe vesszük, és mielőtt a tésztára tennénk, kinyomkodjuk egy picit belőle a levet.
7. A tölteléket elegyengetjük a tepsiben, majd kinyújtjuk a tészta másik felét is, és szépen befedjük vele az almás tölteléket.
8. A sütemény felső tésztarétegét megszurkáljuk villával. Sűrűn, úgy nagyjából centinként legyen villa nyom.
9. Megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük.
10. Mikor kicsit meghűl, porcukorral megszórjuk, csinos szeletekre vágjuk, és melegen tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Régimódia almás linzer 2

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák