Szeretem a sajtos rudakat, de a túró az, amely igazán felruházza őket azzal a plusszal, amitől ízesebbek lesznek, és napok múltán is puhák maradnak.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Húsvétra egy nagyszerű vendégváró, hiszen nálam az a tapasztalat, hogy a sósak után hamarabb nyúlnak a locsolók, mint az édeshez.
Hozzávalók:
– 25 dkg túró
– 1 kocka margarin (25 dkg)
– 2 bögre liszt
– 1-2 teáskanál só
– sajt a szóráshoz
Elkészítés:
1. A sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, és a tésztát 1-2 órára hűtőbe tesszük.
2. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges nagyságú rudakra vágjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, megkenjük a tetejüket felvert tojással, meghintjük egy kicsi sóval, végül a lereszelt sajttal.
4. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala