Ezt a fogást a camembert sajt, a savanykás tejföl és a kakukkfű izgalmas ízvilága emeli ki az unalmas krémlevesek sorából. Gyorsan elkészül és gyorsan el is fogy.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 1 fej vöröshagyma apróra kockázva vagy darálva/pépesítve
– 3 evőkanál étolaj vagy olívaolaj
– fél kg gomba
– 1 bögre 20%-os tejföl
– fél bögre 2,8%-os tej
– 1 bögre víz
– 1 marhahúsleves kocka
– 1 csipet őrölt feketebors
– 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
– 1 nagy csipet só első körben
+ camembert sajt
Elkészítése:
1. A gombát hámozzuk meg, majd szeleteljük fel.
2. A hagymát fonnyasszuk meg egy közepes méretű fazékban forró olajon, majd dobjuk rá a gombát, és öntsük fel egy bögrényi vízzel. Pároljuk puhára.
3. Botmixerrel pürésítsük, majd forraljuk össze a tejföllel, a tejjel, a leveskockával, sóval, borssal, kakukkfűvel és a tejjel.
4. Ha túl sűrűnek ítéljük, akkor hígítsuk még egy kis tejjel addig, míg el nem éri az ízlésünknek leginkább megfelelő állagot.
5. Camembert sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala