Létezik egy mennyei, francia csokoládétorta, enyhén roppanós kéreg alatt rejtőzik benne egy selymes, zaftos, puha, mámorító csokoládé mag. Közben van a blogon egy közös kedvencünk, az ötperces, nagyon túrós túrós. És milyen az, ha a kettő találkozik? Rátok bízom, hogy elképzeljétek, de inkább próbáljátok ki, mert én a kettőt bizony összeházasítottam 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók (ez egy nagyobb tepsire való, borzasztóan kiadós, úgyhogy nyugodtan felezzétek, és tegyétek kicsi tepsibe):
– 2 kocka vaj (összesen 20 dkg!!!)
– 2 tábla étcsokoládé (20 dkg)
– 1-2 evőkanál instant kávépor
– 1 csomag vaníliás cukor (10-12 g)
– 1 bögre cukor (16 dkg)
– 2 evőkanál holland kakaópor
– 50 dkg túró
– 1 csomag sütőpor (12 g)
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– 5 tojás
– 1 bögre 20%-os tejföl (2,5 dl)
Elkészítése:
1. Mikróban a vajat és a csokoládét összeolvasztjuk.
2. Belekeverjük az instant kávéport, majd a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a lisztet, a kakaóport a túrót és a tejfölt, végül a tojásokat. Én turmixgéppel kevertem.
3. 180 fokos sütőben, alul-felül sütés programon, tűpróbáig sütjük. A tetejének kicsit törékenynek kell lenni, akkor jó.
4. Melegen valami eszméletlen! 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala