Barion Pixel

Meggyes Túró Rudi szelet sütés nélkül

DSC_0575

Meggy, tejföl, tejszín, túró, citrom, csoki, zabfalat, hűsítő élvezet, hőségre igencsak javallott 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– 25 dkg tehéntúró
– 200 g habtejszín
– 6 evőkanál 20%-os tejföl
– 20 g étkezési zselatin
– 8 evőkanál citromlé
– 8 evőkanál víz
– fél bögre porcukor (10 dkg)
– 1 bögre magozott meggy (8-10 dkg)
– 8-10 dkg zabfalat (1 csomag, de lehet babapiskóta vagy bármilyen keksz)
– fél tábla étcsokoládé
– 1 teáskanálnyi étolaj

Elkészítése:

1. A zselatint elkeverjük 8 kanál vízben és nyolc kanál citromlében, majd tűzhelyen vagy mikróban összemelegítjük. Nem forraljuk, nem főzzük, csak melegítjük!
2. A cukrot és a túrót mixerrel krémesre keverjük.
3. Belekeverjük a tejfölt.
4. A tejszínt felverjük, majd hozzáforgatjuk a túrós masszához.
5. Ha a zselatin már langyosra hűlt, akkor belekeverünk négy evőkanálnyi krémet, majd az egészet alaposan hozzáforgatjuk a krémünkhöz.
6. Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackal, és belesimítjuk a krém felét. Gyorsan dolgozunk, mert hamar köt.
7. A túrókrém tetejét kirakjuk a meggyel, majd belesimítjuk a krém másik felét a formába.
8. Ezután a krém tetejét kirakjuk zabfalattal, ha szeretnénk, hogy puha legyen, akkor egy pillanatra tejbe is áztathatjuk.
9. Egy-két órára hűtőszekrénybe tesszük, lefóliázzuk vagy lefedjük valamivel.
10. Ha megszilárdult, akkor lecsorgatjuk olajjal felolvasztott csokoládéval. Én mikróban olvasztom, de félpercenként megkeverem, hogy meg ne égjen a csoki.
11. Hagyjuk a csokit megkötni (vagy ne :-), és szeleteljük.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0587

szeretettel ajánlom:

Kategóriák