Anyukám változtatott a jól bevált joghurtos piskótáján, ezúttal vajjal készítette, tejföllel és más arányokkal dolgozott. A végeredmény egy nagyon finom puha tészta lett, a legjobb, amit eddig meggyel kóstoltam. Így született meg az ötperces előkészületet igénylő receptpaletta legújabb darabja 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 4 tojás
– másfél-két bögre kristálycukor, attól függően, hogy mennyire savanykás a meggy (24-30 dkg)
– 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj (vagy margarin)
– három és fél bögre liszt (40 dkg)
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
– egy és háromnegyed bögre 20%-os tejföl (4 dl)
+ meggy a tetejére
Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd az összes többi hozzávalót hozzákeverjük.
3. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott nagyobb tepsibe öntjük, megszórjuk a tetejét meggyel (nem szabad túl sokat, mert szétáztatja a sütit), majd tűpróbáig sütjük. Akkor jó, ha a teteje szép aranyszínt kap.
4. Porcukorral meghintve, csinos kockákra vágva tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala