Ezt a receptet a hőségre való tekintettel küldöm Nektek szeretettel, igazi kánikula desszert. Mari készített ilyet a legutóbbi unokatestvér találkozóra, pont jól esett abban a nagy melegben a nehéz ebéd tetejére, a hűvös, üdítően citromos ízével és habkönnyed állagával, és a ráhalmozott ribizlivel. Bármilyen savanykás vagy fanyar gyümölcs jól áll neki, ellenállhatatlan, csak úgy olvad szét az ember szájában, összedobni pedig nem tart addig, mint beszélni róla 🙂
Hozzávalók:
– kb. 20-30 dkg babapiskóta (a forma méretétől függ mennyi)
– egy nagy doboz 20%-os tejföl (450gr)
– 500 gramm habtejszín (nálam Hulala)
– 9 evőkanál porcukor
– 1 citrom leve és 1-2 citrom héja lereszelve
Elkészítése:
1. A tejfölt, a cukrot, a citrom levét és a reszelt héjàt összekeverjük.
2. A tejszínt kemény habbà verjük, és beleforgatjuk a tejfölös keveréket.
3. Az így kapott krémet gondolatban három részre osztjuk.
4. Egyharmadát kisebb tortaformába simítjuk, rá egy réteg babapiskóta, következő réteg megint krém, babapiskóta, és a tetejére krém. Én még csak nem is formába simítottam, hanem egyszerűen egy üvegtálcára tettem egy sor babapiskótát, majd rá egy sor krémet, még kétszer eljátszottam ezt, a végén pedig szépen körbekentem egy kevés krémmel, így rusztikus jellege lett. Ezt mindenki úgy készíti, ahogy szeretné, mellényúlni nem igazán lehet 🙂
5. Előző nap kell elkészíteni, hogy a babapiskóta a krémből megszívja magát és felpuhuljon. Alufóliával letakarva hűtőbe tesszük.
6. Tálalás előtt díszíthetjük csoki reszelékkel, mandulával, friss gyümölcsökkel. Tálaláskor lehúzzuk a torta gyűrűt. Meglepő, hogy milyen jól szeletelhető, jó állagú a krém. Finom, citromos.
Köszönjük szépen Mari, Nektek pedig jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala