Ez egy nagyon könnyen elkészíthető és emellett igazán sokoldalú fogás, gyors, laktató, finom, variálható. Egy adag csirkesült pedig valóban tíz perc alatt megsül, és egy kerti grillezés illúzióját nyújtja ízével és illatával. Még csak olajat vagy zsírt sem kell használnunk ahhoz, hogy tökéletesen omlós, nem száraz, hanem szaftos, ezúttal kerti fűszerekkel gazdagított, ínycsiklandó csirkemell szeleteket varázsoljunk az asztalra. Ismét a Maggi Papiruszt használtam, nagyon szeretem, mert fogom a hússzeleteket, belecsomagolom a színes fűszerekkel gusztusosan megterített papírba, és ezennel itt a munka vége 🙂
Mellé egy kedvenc családi köretet dobtam össze, egy tésztasalátát, ami abbahagyhatatlan.
Hozzávalók:
A húshoz:
– 40-50 dkg csirkemell ujjnyi vastagságra szeletelve
– 1 csomag Maggi Szaftos Csirke Steak alap (kerti fűszeres) Papirusszal
A tésztasalátához:
– 250 g orsótészta kifőzve
– 3 főtt tojás
– 1 kis poharas 20%-os tejföl (240 g)
– fél-egy tejfölös pohárnyi light majonéz (ízlés szerint)
– 1 mokkáskanál só
– fél mokkáskanál bors
– 1 teáskanál mustár
– 1 tejfölös pohárnyi konzervkukorica
– 1-2 pritaminpaprika
– 1-2 fej lila hagyma
Elkészítése:
1. A hússzeleteket csomagoljuk a papiruszba, majd egy serpenyőben közepes hőfokon körülbelül öt-öt perc alatt süssük meg mindkét oldalukat. Én a végén egy picit emeltem a hőfokon, hogy legyen egy pici kérge, mert mi úgy szeretjük.
2. Amíg a hús sül, addig állítsuk össze a tésztasalátát.
3. A tojás sárgákat törjük össze egy villával, majd keverjük össze a majonézzel, a tejföllel, a mustárral, a sóval és a borssal. Kóstoljuk, ha szükséges fűszerezzük még.
4. A kukoricakonzervet csepegtessük le, a paprikát, a lilahagymát és a főtt tojások fehérjét vágjuk apró kockákra.
5. Az öntetet öntsük a tésztára, majd a zöldségekkel együtt keverjük össze az egészet.
6. A hús mellé is tálalhatjuk, de akár a húst is felkockázhatjuk és belekeverhetjük, vagy a tetejére halmozhatjuk.
7. Ha nincs időnk vagy kalóriaszegényebb vacsorát szeretnénk, akkor a tészta egy egyszerű joghurtos-fűszeres öntettel nyakon öntve is nagyon ízletes.
Jó tanács: a tésztasalátát tálalás előtt keverjük össze, hogy a tészta ne szívja magába az öntetet!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala