Barion Pixel

Cicapuffancs, a leggyorsabb sajtos-túrós pogácsa

DSC_0131

Ez egy falatnyi élvezet, ami gyorsan elkészül, nincs kelesztés, dagasztás, még élesztő és sütőpor sem kell bele. Ennek ellenére az eredmény egy könnyű textúrájú, ízletes kis puffancs, aminek nem lehet ellenállni, és ami nem szárad ki másnapra, sőt harmadnapra sem. Kiváló sörkorcsolya, vagy kísérője egy tartalmas levesnek.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 25 dkg trappista sajt
– 25 dkg zsíros túró
– 15 dkg fehér finomliszt (1 púpos bögre)
– 10 dkg vaj vagy margarin
– 1 tojásnak a sárgája a kenéshez
– 1 teáskanál só

Elkészítése:
1. A hozzávalókat összegyúrjuk.
2. Két centi vastagra kinyújtjuk a tésztát.
3. Valami extra pici pogácsaszaggatóval, vagy vodkás üveg kupakjával (ahogy a barátnőm javaslatára én is tettem), pogácsákat szaggatunk belőle. A szaggatót lisztezzük, ha szükséges.
4. Megkenjük a tetejüket a tojás sárgájával, ízlés szerint díszíthetjük is szezámmaggal, mákkal, majd 180 fokon, alul-felül sütés programon, sütőpapírral bélelt tepsiben, nagyjából 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek

Rakott újburgonya

Rakott újburgonya

Szeretem amikor jön az eperszezon, vele pedig az újhagyma, újkrumpli. Onnantól szerencsére nincs megállás, szépen...

bővebben
Expressz pizzás csigatekercs (bögrésen is)

Expressz pizzás csigatekercs (bögrésen is)

Ennek a kiadós ételnek a tésztája puhán vajas, foszlós, és ami még legalább ilyen fontos, hogy abszolút minden macera...

bővebben