Barion Pixel

Foltos kókuszos (bögrésen is)

DSC_0597

Nagyon finomságos kis sütemény, puha, kakaós a tésztája, benne pedig foltokban a lágy vanília puding és a kókusz. Mit is mondhatnék 🙂 Jól jönnek az ilyen egyszerű receptek a hétvégékre, amikor azért az ebéd tetejére, a délutáni tea mellé vagy reggelire örömmel harapunk bele egy-egy szeletbe. És még jobban esik, ha nem kell órákat tölteni a konyhában cserébe…
Ezt a receptet az apósom egy kolléganőjétől kapta, Arankától, aki egyébként a szüleim kertszomszédja, és az én volt kertszomszédom 🙂
Egy Receptözön újságból lett fénymásolva, az eredeti recept…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók a tésztához:
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– 1 tojás
– 5 dkg olvasztott vaj
– 1 bögre tej (2,5 dl)
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– másfél bögre kristálycukor (25 dkg)
– 2 evőkanál holland kakaópor
– 2 csomag vaníliás cukor (20 g)

A foltokhoz:
– 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
– egy és háromnegyed bögre tej (4 dl tej)
– egy bögre kókuszreszelék (10 dkg)
– 3 evőkanál kristálycukor
– ízlés szerint rum, 1-2 evőkanál, de el is hagyható

Elkészítése:

1. A pudingot az utasítás szerint megfőzzük a három evőkanál cukorral, majd belekeverjük a rumot és a kókuszreszeléket.
2. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre.
3. Egy tálban csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, körülbelül 20*25-ös tepsibe öntjük. Egy kisebb méretű tepsibe érdemes, akkor szép magas szeleteket kapunk.
4. A pudingos tölteléket evőkanállal a tésztára szaggatjuk, majd betoljuk a sütőbe, és körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk, mielőtt kivesszük.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0592

szeretettel ajánlom:

Kategóriák