Húsvéti asztalra való ajánlat következik:-)
A réteges saláta receptje Jucitól, az én anyóskámtól származik, és a sógornőm Ági is gyakran készíti családi ünnepekre, kerti sütögetésekre, baráti összejövetelekre. Mindig óriási sikere van. Most én is elkészítettem a hétvégén, és volt időm lefotózni is. Még ha csak kevés, de azért volt 🙂
Ideális, gazdag saláta, könnyedén elkészíthető telis-tele finomságokkal: gombával, almával, kukoricával, sonkával, tojással, lila hagymával…
Hozzávalók egy adaghoz (a fotón dupla adag látható):
– 1 konzerv lecsepegtetett szeletelt gomba (20 dkg töltőtömegű)
– 1 konzerv lecsepegtetett kukorica (30 dkg töltőtömegű)
– 1 konzerv lecsepegtetett ananász (35-40 dkg töltőtömegű)
– 10-15 dkg sonkaszalámi felcsíkozva
– 2 fej közepes méretű lila hagyma, vékony karikákra szelve
– 2 alma, meghámozva, felkockázva
– 3-4 főtt tojás vékonyra felkarikázva
– majonéz
Elkészítése:
1. Egy nagyobb tálba a következő sorrendben rétegezzük a hozzávalókat: alulra gomba, rá a kukorica, alma, sonka, ananász, tojás, majd a hagymagyűrűk.
2. Végül terítsük szét szépen a majonézt a tetején, és egy villát húzzunk végig rajta körkörösen. Azonnal fogyasztható, és másnap is tökéletes.
Ennyi az egész 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala