Barion Pixel

Expressz pizzás csigatekercs (bögrésen is)

DSC_0027k

Ennek a kiadós ételnek a tésztája puhán vajas, foszlós, és ami még legalább ilyen fontos, hogy abszolút minden macera és várakozás nélkül készül. Csak összeállítjuk a tésztát, nyújtjuk, töltjük, sütjük. Az eredmény egy tepsinyi forró, olvadt sajtos sonkás finomság, telis-tele minden jóval 🙂 A gyors vacsora vagy uzsi mintapéldánya…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 3 bögre fehér finomliszt (375 g)
– szűk negyed bögre langyos víz
– fél kocka élesztő (2,5 dkg)
– 1 teáskanál cukor
– 1 púpos teáskanál só
– 2 tojás
– 3 csapott evőkanál tejföl
– 10 dkg vaj vagy margarin

+ a tetejére egy felvert tojás

Megtölteni:
– 8 szelet sajt ízlés szerint
– pizzaszósz
– 8 szelet sonkaszalámi
– friss vagy konzervgomba
– zöldségek ízlés szerint

Elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésre.
2. A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az összemorzsolt élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk vagy gyúrunk.
3. Lisztezett felületen körülbelül fél centis téglalappá nyújtjuk.

DSC_0929

4. Megkenjük pizzaszósszal, megszórjuk gombával, zöldségekkel, ráhelyezzük a sonkaszeleteket, majd a sajtszeleteket, és feltekerjük.

DSC_0934

DSC_0938

DSC_0941

5. A tetejét megkenjük tojással, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Nyugodtan lehetnek picit egymás tetején, annál finomabb lesz.
6. Körülbelül fél óra alatt készre sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0036k

Recept alapötlete itt, Danke schön 🙂 …

szeretettel ajánlom:

Kategóriák