Barion Pixel

Sárgabarackos-csokis muffin (bögrésen is)

DSC_0353k

Imádom a sárgabarack-szezont, mert ha az említett gyümölcsöt bármilyen kevert tésztába belesütjük, az valami leírhatatlanul finom, forró, egyszerre édes, savanykás, fanyar. Vagyis mennyei…
Most sincs ez másképp, muffin képében csinos, és az olvadt csokoládéval, vaníliás puha piskótában, hát sejtitek szerintem 🙂
Egyébként csoki nélkül is süthetitek, úgy is nagyon fincsi…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 15 dkg vaj
– háromnegyed bögre porcukor (12 dkg)
– 1 teáskanál vaníliakivonat vagy aroma (vaníliás cukorral is helyettesíthetjük 1 csomaggal)
– 3 tojás
– két és fél bögre liszt (32 dkg)
– 1 csomag sütőpor (10 g)

+ 7-8 közepes barack apróra összekockázva (kb. 30 dkg)
+ 5-10 dkg étcsokoládé-csepp vagy apróra vágott étcsokoládé ízlés szerint

Elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alul-felül sütés).
2. Az olvadt (nem felolvasztott, csak enyhén megolvadt) vajat a porcukorral és a tojással habosra keverjük.
3. Hozzáadjuk a csokin és a barackon kívül a többi hozzávalót is, és egynemű tésztává keverjük.
4. A barackkockákat és a csokoládét a végén keverjük csak bele.
5. A tésztát muffin formákba vagy kapszlikba adagoljuk, melyeket a háromnegyedükig töltünk körülbelül. Így:

DSC_0342k

6. Addig sütjük őket, míg halvány aranyszínt nem kapnak, és nem tovább. Ekkor azért tűpróbával még ellenőrizzük, biztos ami biztos alapon. Nagyjából húsz perc a sütés idő.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák