Ez egy hipp-hopp finomság ismét, a férjem névnapjára készült, a kollégáinak vitte a munkahelyére. Hihetetlenül, puha, laza tésztája van, a tetején pedig egy vaníliapudingos réteg, rajta vajjal és cukorral pirított kókusz. Fenomenális, abbahagyhatatlan…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók a tésztához:
– két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
– egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
– bő fél bögre étolaj (1,5 dl)
– egyharmad bögre szódavíz (1 dl)
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor (12 g)
A pudingos réteghez:
– 2 bögre 2,8%-os tej (fél liter)
– 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
– negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
A pirított kókuszhoz:
– 10 dkg vaj
– fél bögre kristálycukor (8 dkg)
– 1 csomag kókuszreszelék (10dkg)
Elkészítése:
1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük.
2. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, majd 180 fokon alul-felül sütés programon húsz-huszonöt perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
3. Míg a piskóta egy picit hűl, addig elkészítjük a pudingot a szokásos eljárással. Mikor elkészül, akkor szépen ráöntjük a tésztára, és egyenletesen elsimítjuk rajta.
4. Ezután egy serpenyőben vagy kisebb lábasban közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk a kókuszt a vajjal és a cukorral. Folyamatosan kevergessük!
5. A kész pirított kókuszt szórjuk egy kanál segítségével a süteményre, és igazgassuk el úgy, hogy mindenhol szépen befedje a tésztát.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala