A recept egy kedves kollégámtól és volt osztály-illetve padtársamtól való, ezért lett “Lacek módra” a cím. Ez a fogás roppant egyszerű, így azoknak, akik szeretik a paradicsom és a hal kombinációját, minden bizonnyal ízleni fog, mert finom, és tetszeni fog, mert gyors…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
A hozzávalók:
– 1-2 evőkanál étolaj vagy olíva olaj
– 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
– 2 bögre sűrű paradicsomszósz (fél liter)
– 1 olajos tonhalkonzerv (185 g-os, darabos)
– 2 csapott evőkanál kristálycukor
– 1-2 mokkáskanál só
– fél mokkáskanál őrölt fekete bors
– 3-4 gerezd áttört vagy zúzott fokhagyma
– ízlés szerint kakukkfű
+ főtt spagetti tészta
+ esetleg reszelt sajt
Elkészítése:
1. Egy kisebb lábasban az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a cukrot, a sót és a borsot, majd mikor fortyogni kezd, akkor hozzáadjuk a kakukkfüvet és a lecsepegtetett, összenyomott tonhalat. Én már eleve olyat vettem, ami pici darabokban van a tonhal.
2. Belenyomjuk a fokhagymát is, majd az egészet összefőzzük. Közben kóstoljuk, fűszerezzük, ha valami hiányérzetünk van (nem elég sós, édes, fűszeres, esetleg fokhagymás).
3. Forró, főtt spagettitésztával tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala