Nálunk a karácsonyhoz hozzátartozik a tojáslikőr is, méghozzá abból is a házi. Így ideje volt, hogy végre ez a nyalánkság is felkerüljön…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 5 tojás sárgája
– 2 bögre porcukor (24 dkg)
– 1 vanília rúd
– 2 bögre 2,8-os tej (5 dl)
– 1 bögre 35%-os cukrozatlan habtejszín (2,5 dl)
– 1 bögre barna vagy fehér rum (2,5 dl)
Elkészítése:
1. A tejet és a tejszínt felforraljuk egy bögre porcukorral, és a félbevágott vaníliarúddal. Utóbbit helyettesíthetjük esetleg 1-2 csomag vaníliás cukorral, majd kihűtjük. Hűtés után feltétlenül vegyük ki a fél vaníliarudakat!
2. A tojások sárgáját mixerrel vagy blenderrel felhabosítjuk a maradék egy bögre porcukorral, illetve egyharmad bögre kihűlt vaníliás tejjel.
3. Ekkor hozzákeverjük a kihűlt tejet, valamint a rumot is, majd egy szűrön átszűrjük és csinos üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben tároljuk. Négy-öt nap múlva lesz a legfinomabb.
4. Mielőtt poharakba töltjük rázzuk fel egy picit!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala