Barion Pixel

Lyukacsos sajtos kréker

dsc_0182

A kislányaim nagyon boldogok voltak, mikor kivettem az első tepsivel a sütőből, a vidám sajtformája igazi gyerekmágnes, ráadásul mindössze négy hozzávalóból készül, így az anyukák is szeretik, mert egyszerű és gyors. Mikor megláttam a fotót egy sütős-főzős csoportban, már tudtam, hogy le fogom vele venni Laurát és Lizust a lábáról, úgy is lett szerencsére 🙂 Gyakran fog készülni, az biztos 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 32 darabhoz:
– bő másfél bögre liszt (20 dkg)
– 20 dkg vaj
– 20 dkg reszelt sajt (edámi vagy trappista)
– fél-egy teáskanál só ízlés szerint
– 2 tojás sárgája

Elkészítése:

1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd a többi hozzávalóval együtt szép, egynemű tésztává gyúrjuk.
2. Frissentartó fóliába csomagolva fél-egy órára a hűtőbe tesszük.
3. Négy egyenlő gombócra osztjuk a tésztát, majd enyhén lisztezett felületen a gombócokat egyenként olyan 4-5 mm vastag körlapokká nyújtjuk, melyeket nyolc-nyolc cikkre vágunk, majd egy szívószál segítségével lyukacskákat szúrunk beléjük.
4. Nem kell sok lyuk, csak 3-5, és jól mutatnak a fél lyukak az oldalán 🙂 Én legközelebb vastagabb szívószálat fogok használni, úgy még látványosabb…
4. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, sütőpapírral bélelt tepsiken, 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

dsc_0180

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂 Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Recept forrása: itt, köszönöm szépen…

szeretettel ajánlom:

Kategóriák