Vannak dolgok, amik amellett, hogy finomabbak házilag elkészítve, sokszor olcsóbbak is, méghozzá nem is kicsit. Ez a vaníliás cukorra mindenképpen igaz. Pofonegyszerűen előállítható, és a bolti ár töredékéért megvan. Ráadásul porcukor formájában nem olyan pergős, mint a zacskós, így egy fánkon vagy süteményen könnyedén megtapad. Ezáltal nem csak sütéshez használhatjuk.
Az elkészítése pedig alig néhány percet vesz igénybe 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
– másfél bögre kristálycukor (24-25 dkg)
– 1 vaníliarúd
Elkészítése:
1. A kristálycukrot egy olyan aprítóba tesszük, amiben a porcukrot szoktuk készíteni.
2. A vaníliarudat hosszára kettévágjuk, majd óvatosan kikaparjuk egy éles késsel a magjait, és azokat a cukorhoz adjuk, majd együtt porcukorrá őröljük.
3. Jól zárható üvegben tároljuk.
4. Ha nincs késes aprítónk, akkor bolti porcukrot szitáljunk át, majd a magokkal alaposan keverjük el. Amennyiben porcukrot használunk, akkor abból a huszonöt deka, az két bögrényi!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂 Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala