A minap jött szembe velem az egyik közösségi oldalon a recept, és annyira szépségesek voltak azok a golyók, és olyan ígéretesek azáltal, hogy nemcsak sajt, hanem túró is volt az alapanyagok között, hogy el kellett készítenem a hétvégén. És nem csalódtam, fél óra alatt elkészült belőlük egy jó nagy tállal. Könnyedek voltak, ízletesek, lyukacsosak, sajtosak, túrósak, így kedvencek lettek. Próbáljátok ki Ti is 🙂
A receptért pedig köszönet a Süniskanál blognak! 🙂
Hozzávalók:
– 25 dkg tehéntúró
– 25 dkg sajt lereszelve (tetszőleges, lehet Trappista, edámi, Pannónia, ki mit szeret…)
– 2 tojás
– háromnegyed bögre fehér finomliszt (8-9 dkg)
– fél-egy csapott teáskanál só ízlés szerint
Elkészítése:
1. A túrót villával összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt egyneművé keverjük/gyúrjuk.
2. Púpos teáskanálnyi gombócokat gömbölygetünk, forró olajba tesszük őket, és közepes hőfokon aranyszínűre sütjük. Közben forgassuk át őket néhányszor, hogy szép egyenletes színük legyen.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala