Barion Pixel

Füstölt sajt alatt sült tejfölös hús

Zsiradék hozzáadása nélkül készül, a tarja a saját levében puhul, majd sül meg a tejföl és a füstölt sajt alatt. Vajpuha lesz a hús, omlós és ízletes.
Készítsétek el, mert mennyei, kevés vele a munka, és biztos a siker.

A receptet a nagymamámtól kaptam, és már másodjára sütöm a hónapban, mert annyira finom. Mami szenvedélyes rejtvényfejtő, pillanatok alatt kivégez bármilyen rébuszságot, és olyan szép a kézírása, hogy bárki megirigyelné. Ha szerinte jó receptre akad, azokat mindig kigyűjti nekem a rejtvényújságokból, így volt ez ezzel a finomsággal is.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– 5 szelet sertés tarja (kb. centi, másfél centi vastag szeletek)
– 1 bögre 20%-os tejföl
– kb. két bögre (25-30 dkg) füstölt sajt lereszelve
– só, bors
– ha nem zsíros a tarja, akkor kevés olaj vagy zsír a tepsi aljába

+ főtt makaróni tészta

Elkészítése:

1. A húst egy kisebb méretű tepsibe fektetjük, szorosan egymás mellé, lehetőleg az egész tepsit fedjék le.
2. Sózzuk, borsozzuk őket, majd megfordítjuk a szeleteket, és másik felüket is sózzuk, borsozzuk.
3. Ezután a tejfölt rákenjük a húsra, majd egyenletesen megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.
4. A tepsit alufóliával vagy fedővel befedjük, majd 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 50 percre.
5. Ezután alufólia nélkül annyi ideig sütjük, ameddig aranybarna színt nem kap a sajt a tetején.
6. Nem kell megijedni, hogy soknak tűnik a leve, mert nem az. Öt perc sütőn kívül a szabad levegőn, és máris gyönyörűen besűrűsödik. Finom szaftos, mártásunk lesz.
7. Forró, főtt makaróni tésztával tálaljuk!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák