Töményen almás, diós finomság, némi mézeskalácsos beütéssel, finom porcukorréteggel, tea mellé valami mennyei.
Elkészíteni pedig: csak lereszeljük az almát, összekavarjuk a többi hozzávalóval, és már mehet is a sütőbe! 🙂
És amiért különösen örülök ennek a receptnek, hogy tejmentes, és így végre a tejérzékeny Olvasóimnak is kedvezhetek, küldöm Nekik is szeretettel 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– két és fél bögre liszt (32 dkg)
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– másfél bögre darált dió (15 dkg)
– 1 csapott evőkanál mézeskalácsfűszer keverék
– 4 tojás
– egy-másfél bögre kristálycukor (16-24 dkg)
– 2 csomag vaníliás cukor (24 g)
– háromnegyed bögre étolaj (2 dl)
– 5-6 közepes méretű alma lereszelve
+ megbolondíthatjuk egy kis reszelt citromhéjjal
Elkészítése:
1. A cukrokat a tojásokkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mézeskalácsfűszert a diót, és az olajat, majd homogénné keverjük.
2. Végül hozzáforgatjuk a reszelt almát a levével együtt, beleöntjük egy kiolajozott, körülbelül 25*30-as tepsibe és 180 fokon körülbelül, alsó-felső sütés programon, 45 perc alatt megsütjük.
3. Porcukorral meghintve, vékony szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Az én kislányom jó étvággyal ette:
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
recept alapötlete itt…