Tényleg tíz perc, kikeverjük a tejföl egyik felét vaníliával, kakaóporral másikat, majd babapiskótára és barackbefőttre rétegezzük, be a hűtőbe, és már el is készült a tökéletes vendégváró.
Szerintem a kakaós réteg a legfincsibb, nem gondoltam volna, hogy ilyen finom 🙂 A vaníliás rétegről pedig a túrógombóc jut eszembe.
Mamihaminál leltem erre a finomságra, ő azt írta, hogy tejszínes, már-már krémsajt jellege lesz a tejfölnek a babapiskótán pihenésnek köszönhetően, és valóban. Szerencsére a tejfölös íze is megmaradt egy picit, így egy nagyon finom krémet kanalazhattunk vasárnap az ebéd tetejére 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 2 nagy tejföl vagy egy vödrös (900-1000 g)
– babapiskóta (kb. 250-300 g)
– 1 üveg vagy konzerv őszibarack befőtt (vagy egyéb befőtt, friss gyümölcs, ízlés szerint)
– fél bögre porcukor (10 dkg)
– 3 csomag vaníliás cukor (30 g)
– háromnegyed-egy bögre cukrozott instant kakaópor
– egy-két teáskanál holland kakaópor (ha sötétebbre szeretnétek a krémet)
Elkészítése:
1. A tejföl felét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Kóstoljátok, ha nem elég édes, akkor tegyetek hozzá még cukrot, vagy ha nem vagytok édesszájúak, akkor eleve csak kevesebbel kezdjetek 🙂
2. Egy nagyobb jénai vagy desszertes tál alját kirakjuk babapiskótával, majd az összekockázott gyümölcsöt felét is szétterítjük rajta.
2. Ezután ráöntjük a vaníliás tejfölt, amelyre újabb sor babapiskóta kerül, valamint a gyümölcs másik fele.
3. A tejföl másik felét kikeverjük az instant kakaóporral. Kóstoljátok, ha nem elég kakaós, akkor tegyetek bele még, vagy ha nem elég karakteres a kakaó íze vagy színe, akkor keverjetek hozzá egy-két teáskanál sötét, holland kakaóport.
4. Legalább fél napra tegyétek hűtőbe! Magában is tejszínhabbal is fincsi 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala