Ez egy isteni nyalogatni való ital, ami nem émelyítően édes, hanem csupa krém, sűrű csokoládé és alkohol a legnagyobb összhangban. És nincs tíz perc elkészíteni…
Nagyon szeretem, nálunk hozzátartozik az ünnepekhez, hogy a karácsonyfa alatt kortyolgassuk a férjemmel 🙂 Ajándéknak is szoktam készíteni, egy csinos üveg, egy szép szalag, és máris kedveskedhettünk valakinek egy kis édes figyelemmel…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 1 bögre víz
– 1 bögre vodka (aki ütősebbre szeretné, löttyintsen másfél bögrével 🙂
– kétharmad bögre kristálycukor (12 dkg)
– 1 csomag vaníliás cukor vagy egy fél vanília rúd kikapart magjai, esetleg egy teáskanál vanília aroma/kivonat)
– másfél bögre tejszín (4 dl)
– másfél tábla jó minőségű étcsokoládé (150 g, legalább 50-60%-os kakaótartalmú)
– negyed bögre holland kakaópor (kb. 5 dkg)
Elkészítése:
1. A vizet és a cukrot összeforraljuk egy közepes méretű lábasban, majd félrehúzzuk a tűzről, és a kakaóport valamint a vaníliát is hozzákeverjük.
2. Beletördeljük a csokoládét is, visszatesszük mérsékelt tűzön, és folyamatosan kavargatva főzzük, míg a csokoládé fel nem olvad.
3. Ekkor elzárjuk a tüzet, és a tejszínt is hozzácsorgatjuk, folyamatos kavargatás mellett.
4. Legvégül a vodkát keverjük hozzá, majd hagyjuk kihűlni, és csinos üvegbe, üvegekbe töltjük.
5. Hűvös helyen tároljuk, ha lehet ne hűtőben. De ha mégis, akkor fogyasztás előtt egy fél órával vegyük ki, mert a hűtőben a csokoládé besűrűsödik.
Egészségetekre! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala