A spanyolok híres fánkja, kissé gazdagabban, tojással és vajjal, fahéjas cukorba forgatva, Nutellába mártogatva bizony nem akármilyen desszert az ünnepekre 🙂 Kényeztetés a legjavából 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók, amiket használtam:
– 1 bögre 2,8%-os tej
– másfél bögre fehér finomliszt (18 dkg)
– 10 dkg vaj
– 1 csipet só
– 2 evőkanál kristálycukor
– egy mokkáskanál sütőpor
– 3 tojás
A hempergetéshez:
– fahéjas cukor
A mártogatáshoz:
– egy bögre langyos Nutella
Elkészítése:
1. Egy lábasban összemelegítjük a tejet, a vajat, a sót és a cukrot.
2. Ha szépen összeolvadt minden, akkor félrehúzzuk a tűzről, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport gyors mozdulatokkal egy fakanál segítségével. Addig keverjük, míg egy tésztagombócot nem kapunk.
3. A tojásokat egy bögrében összekeverjük egy villával, és egy kézi turmixgép segítségével hozzákeverjük a tojásokat a tésztához.
4. Olajat hevítünk, majd a tésztával egy tésztakinyomót vagy egy habzsákot megtöltünk.
5. Csillagfejen keresztül tésztacsíkokat nyomunk az olajba, melyeket egy olló segítségével elvagdosunk a számunkra megfelelő méretűre.
6. Mindkét felüket aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, majd még melegen fahéjas kristálycukorba forgatjuk.
7. Langyos Nutellába mártogatva fogyasztjuk, mennyei lesz 🙂
Jó étvágyat! 🙂
A receptet a Nutella támogatta! Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂 Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala