Barion Pixel

Isteni, tepsis húsos palacsinta

Avagy puha, tejben és tojásban gazdag, sós palacsintában, fűszeres, darált húsos ragu, pörkölt alapon, sok-sok tejföllel összesütve. Az egyik legfinomabb ebéd szerintem 🙂
Nincs is mit hozzáfűzni, készítsétek el! 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók, amiket én használtam, 4 személyre:
(A fotón dupla adag látható!):

A palacsintákhoz:

– 1 és negyed bögre fehér finomliszt (16 dkg)
– másfél bögre tej (kb. 4 dl)
– 3 tojás
– fél mokkáskanál őrölt feketebors
– 1 mokkáskanál só
– 2 evőkanál napraforgó-étolaj

+ kevés olaj a sütéshez is

A húsos raguhoz:

– 2-3 evőkanál napraforgó-étolaj
– 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
– 50 dkg darált sertéscomb
– 1 evőkanál piros, őrölt fűszerpaprika (csemege)
– 1 csapott teáskanál só
– fél-egy mokkáskanál őrölt fekete bors

Az összeállításhoz:

– kevés olaj a sütőtál kikenéséhez
– 2 púpos bögre 20%-os tejföl (megfelel egy kis és egy nagy dobozos tejfölnek)

pici őrölt fűszerpaprika a tálaláshoz

Elkészítése:

1. A palacsinta tésztával kezdjük! A tojásokat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejet, ezután a sót, majd a lisztet, végül az étolajat keverjük hozzá. Lefedjük és félretesszük.

2. Most a ragu következeik. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a húst és hirtelen pirítjuk, közben hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd sózzuk, borsozzuk, és körülbelül negyed óra alatt készre sütjük.

3. A palacsintákat egy 24 centis palacsintasütőben kisütjük. Egy nagyobb merőkanálnyi tésztát veszünk egy adagnak, és mindegyik palacsinta előtt pici, körülbelül negyed mokkáskanálnyi olajat hevítünk a serpenyőben.

4. A palacsintákat körülbelül két és fél evőkanálnyi raguval megtöltjük, majd félbevágjuk őket és egy kiolajozott, kisebb méretű jénaiba támasztjuk őket, úgy, mint a képen. Körbe haladunk velük, először a tál peremét tesszük velük körbe. Ekkor az egyik bögrényi tejföllel kenjük az edény közepén. Erre/ebbe mehet a többi fél töltött palacsinta. Ha elfogytak, akkor mikróban, vagy kis lábasban felmelegítjük a másik adag tejfölt, hogy folyós legyen, majd kanállal a palacsinták közé locsoljuk.

5. Mehet is a sütőbe 200 fokra, alul-felül sütés programra körülbelül húsz-harminc percre.

6. Tálaláskor pici fűszerpaprikával szórjuk meg.

Jó étvágyat! 🙂

A receptet a Vénusz gyártója, a Bunge Zrt. támogatta, köszönöm szépen 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák