Nagyon-nagyon jól passzol a krémes joghurt, az édes eper és az üde zöld citrom, igazi gyönyörűség belekortyolni ebbe a kombinációba, hűsítőbb már nem is lehetne!
Kényeztessétek magatokat vele, a nap bármely szakában, hogy felfrissüljetek és feltöltődjetek! Én például az iskolából, oviból várom haza ezzel a lányokat! 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– fél kg friss eper
– fél bögre tej (1,25 dl)
– fél bögre joghurt (megfelel egy kis poharas, kb. 125 g-os joghurtnak)
– negyed bögre porcukor (5 dkg)
– fél zöld citrom héja
– negyed-fél zöld citrom leve
Elkészítése:
1. Az epret megmossuk, felezzük, egy blender kiöntőjébe vagy egy botmixerelésre alkalmas edénybe tesszük, ráöntjük a tejet, joghurtot, rászórjuk a porcukrot, hozzáadjuk a reszelt lime héját és levét, majd az egészet jól összemixeljük.
2. Jól behűtve, poharakba mérve tálaljuk. Vagy legyen az elkészítés előtt behűtve az eper, a joghurt és a tej, vagy a kész turmixot hűtsük be alaposan mert ez hidegen finom! 🙂
Jó felfrissülést! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
És várlak Titeket az Instagramon is, ahol mindig egy lépéssel a receptek előtt járhatsz, mert oda kerülnek fel elsőként a fotók 🙂