Barion Pixel

Nagggyon túrós túrótorta bögrésen

És könnyed, hiszen alig van benne liszt, de túró annál több, szaftos, lágy, mutatós, és ami nem utolsó, percek műve kikeverni 🙂
És hááát nem szépséges??? Nem harapnivaló???
Túró-fanatikusoknál kötelező darab lesz, ez biztosságos 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy 22-23 cm-es tortaformához:

– 3 kocka (75 dkg) túró
– 20 dkg puha, szoba hőmérsékletű vaj
– 1 bögre natúr joghurt (megfelel 2 kis dobozosnak)
– 6 tojás
– másfél bögre liszt (20 dkg)
– 1 citrom kifacsart leve
– 2 csapott teáskanál sütőpor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 bögre porcukor (20 dkg)

Elkészítése:

1. A túrót áttörjük és miverrel dolgozunk tovább, vagy késes aprítóba tesszük, ahogyan én tettem.

2. A késes aprítóban krémesre keverjük a túrót a puha vajjal és a porcukorral, illetve vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, citromlevet, joghurtot, és krémesre keverjük.

3. Nekem ezen ponton nőtte ki a massza az aprítót, így keverőtálba öntöttem, és a lisztet, illetve a sütőport, kisebb adagokban hozzákevertem.

4. Egy kapcsos tortaforma alját kibéleltem sütőpapírral, az oldalát alaposan kikentem vajjal, majd beleöntöttem a tésztát, és 170 fokra előmelegített sütőbe tettem, alul-felül sütés programon, alulról a második rácsra, ahol egy órán át sütöttem.

5. Ezután, a tűzhelyet lekapcsoltam, pici résnyire nyitottam a sütő ajtaját, és további fél órát hagytam még a sütőben szilárdulni, hogy ne essen össze.

6. Mikor letetlt a fél óra, akkor kiemeltem, körben óvatosan elválasztottam egy késsel a tortát a forma oldalától, majd kikapcsoltam a karikát, és hagytam még hűlni.

7. Langyosan már fogyasztható, ha nem bírjátok, de hidegen is csodás 🙂 Pici porcukor vagy gyümölcs atetejére, és már kész is a mesés kép 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák