Barion Pixel

Villámgyors, ínycsiklandó csirkemellsonka házilag

Ha tudtam volna annak idején a lányoknál a hozzátáplálós korszakban, hogy ilyen egyszerű házilag, ilyen finom sonkát készíteni, biztos, hogy ez lett volna az első felvágott, amit megkóstolnak 🙂
Próbáljátok ki, valami fergeteges, illatos, finomságos és nagyon gusztusos is.
Percek munkája, de komolyan, csak egyszerűen kockázzuk, aprítjuk, fűszerezzük, és mehet a sütőbe…

Hozzávalók:

– 50-60 dkg csirkemellfilé
– 1 teáskanál só
– 1 nagy csipet bors (elhagyható, vagy cserélhető bármilyen ízlés szerinti zöld fűszerre, esetleg fokhagymára)

+ fűszerpaprika a szóráshoz (természetesen ez sem kötelező, de nagyon illik hozzá)

Elkészítése:

1. A csirkemellet megtisztítjuk a szokásos módon, majd kisebb kockákra vágjuk.

2. Ezután késes aprítóban a fűszerekkel együtt pépesítjük. Erősebb botmixerrel is dolgozhatunk a többi recept szerint, de én ezt még nem próbáltam, így nem garantálom, hogy elbír a hússal.

3. Rudat formázunk belőle, majd egy frissen tartó fóliába vagy erősen sütőpapírba csomagoljuk, mint egy szaloncukrot, és jól lezárjuk a végeit.

4. Kisebb tepsire vagy jénaira helyezzük, majd aláöntünk egy fél bögre vizet (másfél decit), és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon 35 percig sütjük.

5. Kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kicsomagoljuk, és fűszerpaprikával megszórjuk mindkét oldalát. Legegyszerűbb egy pici szűrővel vagy szitával rászitálni a paprikát, szeleteléskor pedig szúrjunk bele egy villát a sonkába, hogy ne legyen tiszta paprika a kezünk 🙂

6. Kihűtjük, és már szeletelhetjük is. Négy-öt napig áll el a hűtőben.

Jó kísérletezgetést! 🙂

Recept alapötlete itt…
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák