Ismét egy egyszerű kevert, a reszelt almától szaftos, a mák megkoronázza a puha piskótát, több nem is kell.
Ja, több? Dehogynem! Ebből többet is meg lehet enni. Nagyon is! 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 5 közepes alma
– 2 tojás
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– két és fél bögre mák (25 dkg)
– kétharmad bögre étolaj
– 1 csomag sütőpor
– 1 bögre tejföl
– egy-másfél bögre porcukor vagy ha a cukrot a mákkal daráljuk, akkor egy vagy egy és negyed bögre kristálycukor(20 dkg)
Ha az alma savanyúbb, akkor mehet a picit több cukor, de ha édes almát használtok, csökkentsétek a cukrot 🙂
Elkészítése:
1. A mákot ledaráljuk, az almát meghámozzuk, lereszeljük nagylyukú reszelőn, és félretesszük!
2. Az összes többi hozzávalót csomómentesre keverjük, majd végül az almát is hozzákeverjük.
3. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
4. Porcukorral meghintve tálaljuk!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂