Barion Pixel

Krémsajtos, sonkás spagetti spenóttal (vagy spenót nélkül)

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nálunk a spenót nem örvend éppen nagy népszerűségnek, ellenben én nagyon szeretem. A legtöbbször azonban nincs kedvem magamnak külön elkészíteni, mert elég főzni egy nap egyfélét, nemhogy még külön gondoljak magamra. Ezért találtam ki egyik nap, hogy mi lenne, ha a spenótot elegánsan feltétnek használnám. Készítettem egy finom, krémsajtos spagettit, és külön egy fokhagymás, vajon párolt spenótot, amit én magamnak a tésztára halmoztam, aki pedig nem szereti (a többség :-), egyszerűen ette a krémsajtos spagettit, ami önmagában is megállta a helyét.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A krémsajtos szószhoz:

– 1 evőkanál étolaj vagy olíva olaj
– 15 dkg sonka felkockázva (elhagyható)
– 1 doboz krémsajt (200 g)
– 10 dkg reszelt sajt (nálam vörös cheddar)
– fél bögre főzővíz (amiben a tészta főtt)
– egy teáskanál só
– negyed-fél mokkáskanál bors

A spenótos feltéthez:

– két gerezd fokhagyma
– negyed kocka vaj (2,5 dkg) Vigyázat, nem Rama-ból negyed kocka, mert az már 8 dkg lenne!
– 20-25 dkg zsenge spenót
– negyed citrom leve kifacsarva

+ 250-300 gramm spagetti tészta kifőzve

Elkészítése:

1. A tésztát lobogó, forró vízben megfőzzük. A főzővízből félreteszünk egy-két bögrényit.

2. A felhevített olajon a sonkakockákat megpirítjuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a reszelt sajtot, valamint a forró vizet, összefőzzük, majd a kifőtt tésztával összekeverjük. ha nem elég krémes, száraz, adunk hozzá még a főzőléből.

3. Közben az áttört fokhagymát a vajon megpirítjuk, rádobjuk a spenótot, ráfacsarjuk a citrom levet, és addig főzzük míg a spenót össze nem esik és meg nem puhul.

4. A tésztát tálalhatjuk spenóttal vagy anélkül.

Jó étvágyat! 🙂

szeretettel ajánlom:

Kategóriák