Barion Pixel

Zsenge idényfőzelék, kukoricabundás virslivel

Egy nagyon finom fogás lesz a végeredmény, a sok zsenge zöldség mellé kitűnő választás az amerikaiak nagy klasszikusa: a Corn Dog, ami nálam ezúttal sajtosan készült. Próbáljátok ki!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A fözelékhez:

– 2 kisebb fej karalábé (150-200 g)
– 4 szál újhagyma
– 2 közepes újburgonya
– 4 szál zsenge sárgarépa
– egy bögre tej
– két evőkanál joghurt
– egy evőkanál cukor
– 1 teáskanál só
– pici bors
– 2 evőkanál liszt

A Corn Doghoz:

– 5-6 darab jó minőségű virsli (nálam juhbeles, roppanós)
– 1 csomag szeletelt Trappista vagy Edámi sajt (10-12 db) Nem LAPKA sajt!
– 1 tojás
– fél bögre finomliszt (6 dkg)
– fél bögre kukoricaliszt (6 dkg)
– 1 teáskanál cukor
– 1 csomag sütőpor (12 g)
– fél teáskanál só
– kétharmad bögre tej (1,7 dl)

Elkészítése:

1. Először a főzeléket készítjük el. A zöldségeket hámozzuk, a répát és az újhagymát felkarikázzuk, a karalábét és a krumplit nagyjából egyformára kockákra vágjuk.

2. A répát és az újhagymát a vajon megpirítjuk, majd rádobjuk a karalábét és a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd fedő alatt megpároljuk őket. Közben sózzuk, cukrozzuk, borsozzuk.

3. A tejet csomómentesre keverjük a liszttel, majd a zöldségekhez öntjük, és lassú tűzön besűrítjük vele a főzelékünket. A végén még két evőkanál joghurtot is hozzákeverünk, de ez el is hagyható! Ha nagyon sűrűnek érezzük, akkor adunk hozzá egy kis tejet, és után cukrozzuk, sózzuk ízlés szerint!

4. Most következhet a Corn Dog. A virsliket keresztbe félbe vágjuk (nem hosszára!!!), és betekerjük őket a sajtba, majd hurkapálcikákra nyársaljuk őket! Ezután összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd egy mély, vékony szájú pohárba töltjük. A pohár legyen magasabb, mint a virslink. Ha nem szeretnétek a sajttal vesződni, akkor a Corn Dog anélkül is elkészíthető!

5. Forraljunk fel 1 liter olajat egy mélyebb fazékban, a lényeg, hogy a virslinél szélesebb legyen a fazék! Ezután mártsuk a Corn Dogokat egyenként az olajba, és süssük őket arany pirosra. Sülés közben forgassuk őket körbe-körbe folyamatosan, hasonlóan a vattacukorhoz! 🙂

Jó étvágyat!

szeretettel ajánlom:

Kategóriák