Így készül:
A csokis keksz
Az amerikaiak híres csokoládécseppes sütije a következő videós gyakorlómunkám 🙂 Vagyis: a chocolate chip cookie… Egy finom, puha, omlós harapnivaló, tenyérnyi kekszecske, tele csokoládéval. Garantáltan meg lehet fogni vele a vendégsereget, beleértve kicsiket és nagyokat. Készítsétek el, nagy siker lesz, kevés munkával!
Itt videón is megtekinthetitek az elkészítését:
Hozzávalók:
- két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- másfél kocka olvasztott vaj (15 dkg)
- 2 tojás
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- fél bögre barna vagy nádcukor (8 dkg)
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
- egy bögre csokoládécsepp vagy apróra vágott csokoládé vegyesen (nálam ét és fehér)
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Elkészítése:
1. Lépés
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd egy tálban keverjük össze a tojásokat, a cukrokat, a vajat, valamint a vaníliát.
2. Lépés
Ezután adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a csipet sót, majd keverjük csomómentesre a masszánkat.
3. Lépés
Adjuk a csokoládécseppeket is a tésztához, finoman forgassuk őket bele.
4. Lépés
Fagylaltos-vagy evőkanál segítségével osszuk szét őket egyenletesen és szellősen három, sütőpapírral bélelt gáztepsin.
5. Lépés
Ezután süssük őket 10- 15 percig, alul-felül sütés programon 190 fokra előmelegített sütőben, majd hagyjuk őket legalább langyosra hűlni. Nem szabad túlsütni! Még picit nyersnek tűnhet, mikor kivesszük a sütőből, de gyönyörűen meg fog szilárdulni!
6. Lépés
Teszteljük!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂