Barion Pixel

Bögrés habszelet

Méghozzá csokival, pirult dióval, és sok-sok porcukorral a tetején. Finom puha, vajas-rumos-csokis piskóta. Egy szeletnél nem lehet megállni, de kettőnél sem.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

– 7 tojás fehérje
– 1 bögre porcukor (10-12 dkg)
– 1 bögre fehér finomliszt (12,5 dkg)
– negyed bögre oliva-vagy étolaj vagy öt dkg vaj felovasztva
– 1 teáskanál sütőpor
+
– negyed bögre darabolt dió vagy mandula
– fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (nálam citrom, narancs, glazírozott cseresznye)
– negyed bögre darabolt étcsokoládé (3 dkg)
– 2 teáskanál rum vagy vanília aroma (lehet több is)
– 2 evőkanál fehér finomliszt

Elkészítése:

1. Egy tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.

3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.

4. Ezután egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a porcukrot kisebb adagokban, majd az aromát, az olajat, a lisztet és a sütőport is.

5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet beleöntjük egy kivajazott, kilisztezett őzgerincformába.

6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbát végzünk!

7. Rácson hagyjuk kihűlni, majd frissentartó-vagy alufóliába csomagoljuk, és másnap szeleteljük! Hűlhet a formában, de rácsra is boríthatjuk még melegen. Akkor picit össze fog esni az oldala, mint az enyémnek, de szerintem jól áll nekik ez a forma is!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák