Amerika kedvenceinek egyike a csokis muffin, pláne, ha jól van elkészítve! És, hogy mitől jó? Hát kakaós, jó csokis, szuperpuha, szaftos, és mikor beleharapsz, akkor lehunyod a szemed a gyönyörtől. És ez PONT ilyen!
Hozzávalók 12 darabhoz:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
- 2 tojás
- háromnegyed bögre tejföl
- negyed bögre tej (kb. fél dl)
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
- fél bögre holland kakaó por
- 1 bögre barna cukor (16 dkg)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet só
- 10 dkg vaj
- háromnegyed bögre csokicsepp vagy apróra kockázott csoki (étcsokis)
+ ha szeretnénk, szórhatunk a tetejére is csokicseppecskéket
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 220 fokra, alul-felül sütésre.
- A tojást, a tejfölt, a vaníliát, a vajat, a tejet és a cukrot összekeverjük.
- Ezután jöhet hozzá a liszt, a sütőpor, a szódabikarbóna, a kakaópor és a só.
- Végül a csokicseppek. Ha nagyon híg lenne a tészta, akkor még pici liszt mehet bele, annyira, hogy ne folyjon a fagyiskanalazásnál, ha nagyon sűrű, akkor pedig még pici tej, mert a tejfölök nem egyforma minőségűek, így pici difi előfordulhat! 😊
- Mehetnek a kapszlikba, majd a sütőbe. Hogy extrán csokis legyen megszórhatjuk még a tetejét is csokival
- 10 percig sütjük ezen a hőfokon, majd visszavesszük 180 fokra a sütőt és további 10 percig sütjük, ezután tűpróbát végzünk. Elvileg ennyi idő alatt kész, ha nem, akkor még két-három további percig.
- Néhány percig hagyjuk hűlni, majd kivesszük őket a muffin sütő tepsiből és rácson hűtjük.
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂