A Brownie bizony egy csokis élménybuborék, persze csak akkor, ha jól van elkészítve!
Sokadik próbálkozás, mert nem akartam elhinni, hogy egy félig sült, csokis valamiért rajongjon egy fél kontinens. De ha eltalált recepttel dolgozunk, akkor érthető a népszerűsége: szédületes, kakaós-csokoládés, erősen mmmmmm-mögős, szemlehunyós süti…
Hozzávalók:
- 2 tojás
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- 1 bögre porcukor (10 dkg)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 bögre fehér finomliszt (12,5 dkg)
- 1 csipet só
- fél bögre olíva olaj (1,25 dl)
- fél-háromnegyed bögre étcsokoládé csepp vagy apróra darabolt étcsokoládé
- fél-háromnegyed bögre holland kakaó por (5-8 dkg)
- negyed bögre cukor (4 dkg)
+ csokicsepp a tetejére
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra, alul-felül sütés programra.
- Keverjük össze a két tojást fél bögre porcukorral, egy bögre kristálycukorral, valamint a vanília kivonattal. Fontos, hogy nem szabad túlkeverni, pláne nem, ha mixerrel dolgozunk!
- Ezután adjuk hozzá az egy bögre lisztet, a fél bögre (háromnegyedet, ha nagyon kakaósan szeretnétek) holland kakaót, valamint a csipet sót és az olajat. Keverjük össze, majd a végén adjuk hozzá a csokicseppeket/csokidarakákat és negyed bögre kristálycukrot. Ezeket már csak spatulával vagy fakanállal forgassuk a tésztához.
- Öntsük a masszát 20*20-as, sütőpapírral kibélelt brownie tepsibe, majd szórjuk meg a tetejét ízlés szerint csokicseppel vagy darabolt csokival!
- 40-45 perc alatt süssük készre, és készüljünk fel egy csokoládés, kakaós ízrobbanásra, és valódi függőségre!