Ha szeretnétek isteni sajttortát miniben, akkor ezt ne hagyjátok ki. Egy egyszerű muffinsütőben elkészíthető és nem lehet nem imádni. Egy ilyenbe mélyeszteni a villánkat bizony szenzációóóós!
Hozzávalók 12 darabhoz:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
- 15 dkg zabfalat
- 5 dkg olvasztott vaj
- 400 g krémsajt (Philadelphia)
- 10 dkg cukor
- fél citrom leve
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítése:
- A kekszet késes aprítóval összetörjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal.
- Kibélelünk egy muffinsütő tepsit kapszlikkal. (Itt a sima, mezei, fehér muffinkapszlit kell használni, a fodros szélűt, nem a kosárka szélűt, amit a muffinokhoz használtunk, ha jól emlékszem, akkor tettem be párat), majd a mindegyikbe egy evőkanálnyi morzsát teszünk. Ha marad, akkor elosztjuk őket a formákban. Keresünk, egy nagyjából akkora aljú poharat, mint a mélyedéseink, és azokkal szépen lenyomkodjuk, eligazgatjuk a morzsát.
- Ezután a sajttorta hozzávalót keverjük össze. Először a krémsajtot a cukorral, majd mehetnek a tojások, a tejföl és a citromlé.
- Fagyis kanállal szétosztjuk a sajtkrémet a muffinsütő mélyedéseiben, majd a pulthoz ütögetjük őket, hogy nagyjából elterüljenek. Színültig kell, hogy legyenek, szinte az összes bele fog férni, talán egy evőkanálnyi maradt nekem ki! 😊
- 160 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, 15 perc alatt készre sütjük őket, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni!
- Eperszósszal vagy karamellaszósszal tálaljuk. Eperszósz receptért kattintsatok IDE: https://rupanerkonyha.hu/2021/05/28/eperszosz/ Karamellaszószt pedig ITT találtok: https://rupanerkonyha.hu/2019/04/24/hazi-tejkaramella-egyetlen-hozzavalobol/